Als ondernemer is dit wel het laatste waar je aan wilt denken: de jaarrekening. Je wilt ondernemen! Je product of dienst verkopen aan jouw klant. Doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Het is een moetje die je het liefst steeds vooruit schuift. En zeg nou eerlijk, uit de jaarrekening rolt vrijwel altijd een belastingheffing. Die stellen we toch liever nog even uit?
De jaarrekening geeft een jaarlijks overzicht van de financiële situatie van een bedrijf over het afgelopen boekjaar. Dat maakt de jaarrekening primair een administratief document voor de Belastingdienst. Voor de ondernemer lijkt het minder spannend, omdat het altijd nà het boekjaar op tafel ligt en dan weinig tot geen mogelijkheden meer biedt om als ondernemer meer te ondernemen. Mosterd na de maaltijd dus. Of toch niet?
Wij vinden van niet, omdat de jaarrekening wel degelijk bijdraagt aan adviezen op het terrein van verkoop of aankoop van een onderneming, splitsing, overdracht en de stap van eenmanszaak naar BV of andersom. Ook dividenduitkering, het loon van de DGA, een opvallende of structurele winstdaling en herstructurering zijn zaken die je met een jaarrekening kunt onderbouwen. Je kunt er fiscaal mee aan de slag.
Voor ons is de jaarrekening dus meer dan een administratief document. Met de ondernemer blikken we terug en tegelijkertijd vooruit naar ontwikkelingen van de financiële status van het bedrijf, de markt, de kansen en bedreigingen. Denk aan oplopende personeelskosten (in detail zichtbaar in de loonadministratie), een grote aankoop of verkoop, een goodwillberekening of een overdracht van de ouders aan de kinderen die het bedrijf voortzetten. Zo streven wij naar een pro actief accountantskantoor die door het geven van adviezen de jaarrekening voor jou als ondernemer interessant maakt!
Via de onderstaande links vind je aanvullende nuttige informatie. Raadpleeg ons als je vragen hebt.
Sommige uitdrukkingen over geldzaken kom je niet elke dag tegen. Onze financiële begrippenlijst legt de meeste daarvan alvast uit en beantwoordt enkele veel gestelde vragen. Nog iets niet duidelijk? Aarzel niet en neem direct even vrijblijvend contact op.
De loonadministratie bestaat uit verschillende formulieren en berekeningen. Denkt u aan een loonstaat, loonstrook en de jaaropgaaf. Deze kunnen van belang zijn om het loon en verschuldigde bedragen te berekenen, zoals loonbelasting en pensioenafdrachten. Ook andere beloningen zoals afdrachtsverminderingen, eindheffingen en verstrekkingen en onkostenvergoedingen moet u zo administreren, dat het overzicht uit de computer direct helder is. Let op: U moet de gehele loonadministratie van een jaar daarna nog zeven jaren bewaren. Wanneer wij die voor u bijhouden, doen wij dat ook.
Nmbrs is het loonadministratiepakket dat wij gebruiken voor onze werkzaamheden. Een belangrijk voordeel is dat HR goed gekoppeld is met de salarisadministratie. Verder biedt het veel digitale mogelijkheden, zoals online meekijken. U kunt ook zelf werknemers en mutaties invoeren. Wij kijken dan met u mee ter controle en bellen u bij vragen of voor een advies.
De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is in het leven geroepen om de arbeidsmarkt nog beter te reguleren. Het is een aanpassing van de eerder ingevoerde Wet werk en zekerheid (WWZ). De nieuwe regels uit de WAB moeten het voor werkgevers aantrekkelijker maken om mensen in vaste dienst te nemen.
De WAB is per 1 januari 2020 van kracht en bevat een reeks samenhangende maatregelen die in verschillende categorieën zijn onder te verdelen: ontslagrecht, flexibele arbeid en WW-premie. Wij helpen u graag met achtergrondinformatie en de betekenis van de wet voor uw onderneming.
Kopers van 18 tot 35 jaar betalen eenmalig geen overdrachtsbelasting bij aankoop van een woning. Dat maakt de aankoop van een woning voor hen een stuk goedkoper. Vanaf 1 april 2021 geldt aanvullend dat de woning niet duurder mag zijn dan € 400.000. Kopers van 35 jaar of ouder die in de woning gaan wonen, betalen 2%. Beleggers gaan 8% betalen. De overheid wil met deze maatregelen starters en doorstromers meer kansen geven op de woningmarkt. De overheid heeft hiervoor een handige 'infographic' gemaakt. Hieronder vind je daarover extra informatie.
Bel ons op
072-5140680
Stuur een mail naar
contact@youraa.nl
Bezoek ons op
Havinghastraat 32, 1817 DA te Alkmaar
Hoe kunnen we je het beste van dienst zijn? Door jouw bedrijf echt te leren kennen, door bij je langs te komen als we afspreken, door achter de cijfers te kijken naar jouw markt en ondernemerschap. We willen weten wat er bij je speelt, wat je plannen zijn. En dan krijg je van ons wat je als ondernemer nodig hebt. Cijfers die kloppen, advies dat staat en services waar je altijd op kunt rekenen. Van samenstellen jaarrekening en verklaringen tot en met loonadministratie, fiscaal advies en financiële planning.
Tel: 072-5140680
Mail: contact@youraa.nl